cropped-gwn-goed

TRAININGSTIJDEN

De trainingen van de fietsgroep starten in april om 18.30 uur en vanaf mei om 19.00 uur. Start is zoals gebruikelijk bij de winkel van Stappenbelt. In september wijzigt de starttijd weer in 18.30 uur.

VASTE TRAININGEN RACE

  • Dinsdag 19.00 uur
  • Donderdag 19.00 uur
  • Zaterdag 09.00 uur
  • Zondag 09.00 uur

Tenzij anders vermeld, geldt voor alle race-activiteiten locatie/start Winkel Stappenbelt

GROEPSINDELING RACE

Het bestuur heeft besloten om de benaming en max. snelheden voor de groepen van het racen als volgt vast te stellen:

Groep 1 – rijdt gemiddeld 25 km/uur en rijdt max 28 op de teller (voorheen C)
Groep 2 – rijdt gemiddeld 28 km/uur en rijdt max 31 op de teller (voorheen B)
Groep 3 – rijdt gemiddeld 31 km/uur en rijdt max 34 op de teller
Groep 4 – rijdt gemiddeld 33 km/uur en rijdt max 36 op de teller
Groep 5 – rijdt gemiddeld harder dan 33 km/uur en boven de 36 op de teller (voorheen A)

Opmerkingen:

Afhankelijk van de weersomstandigheden (wind en regen) kan hier naar boven of naar beneden enigszins van afgeweken worden.
Indien snellere rijders met een langzamere groep meerijden, dienen ze zich aan te passen aan de afgesproken snelheid van deze groep.
Het principe “samen uit samen thuis” is bepalend en leidend voor de groep 1,2 3 en 4. Groep 5 overlegt met elkaar bij grote verschillen tussen de rijders of er alsnog opgesplitst moet worden.

Veilig rijgedrag is bepalend voor alle groepen onder alle omstandigheden. Binnen de bebouwde kom geldt voor alle groepen een max. van 25km/u.

Niet-leden hebben de mogelijkheid na aanmelding 2 keer vrijblijvend mee te fietsen. Aanmelding kan via race@fietsgroepstappenbelt.nl, dan weten we dat je komt en kunnen voor begeleiding zorgen.

Het is voor jeugdige fietsers niet mogelijk mee te fietsen. Ook niet als je als ouder je eigen kind begeleid. Onze vereniging kent een minimale leeftijd van 16 jaar om lid te worden. Wij bieden geen specifieke begeleiding voor jeugdleden. Omdat wij de benodigde begeleiding niet kunnen bieden vinden wij het onverantwoord om fietsers onder de 16 jaar mee te laten fietsen, daarom staan wij dit niet toe.

Wil je meedoen aan een wedstrijd?

Lekker in vorm en je wil je in wedstrijd verband meten met je tegenstanders? Fietsgroep Stappenbelt is niet aangesloten bij de KNWU. Wij zijn immers een toerfietsvereniging. Toch is het leuk om eens echt te koersen. Wil je hier eens aan proeven, dan kan je zelf lid worden van de KNWU. Zij bieden hiervoor 2 opties:

1. Proeflidmaatschap voor 5,00 hiermee kun je meedoen aan lokale clubwedstrijden

2. Volledig lidmaatschap voor 36,00, biedt iets meer mogelijkheden en je ontvangt het blad Wielerland Magazine

Wanneer het je bevalt en je wilt meer wedstrijden gaan rijden, dien je lid te worden van een aangesloten vereniging, bijvoorbeeld De Hanzerenners. De vereniging beoordeelt dan of je goed genoeg kan fietsen om een licentie te krijgen. Daarna kun je aan veel meer wedstrijden mee doen.

Voor meer informatie over lidmaatschap of de wedstrijdkalender kun je terecht op www.knwu.nl

Voor meer informatie over de Race-afdeling van Fietsgroep Stappenbelt kan je een e-mail sturen naar race@fietsgroepstappenbelt.nl