MTB groep

 

 

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in de mtb-afdeling van fietsgroep Stappenbelt?

Hier tref je algemene informatie over de MTB groep en haar activiteiten. Fietsgroep Stappenbelt richt zich op de sportieve racefietsers en mountainbikers. Daarbij is er voor de fietsers volop ruimte voor vrijheid. Alle activiteiten worden gereden vanuit het principe ‘samen uit, samen thuis’. Hierdoor vormen de leden van Fietsgroep Stappenbelt een hechte fietsgroep.

In hoofdlijnen rijden we elke zondag  een trainingsrit. We vertrekken om 9.00 uur bij de Stappenbelt Zwolle, Betje Wolffstraat 1A. De duur van de trainingen bedraagt ongeveer 3 uur. We rijden in verschillende niveaugroepen. Daarnaast 1 keer per maand van Mei tot en met Augustus ook op woensdagavond vanaf 19:00 uur, ook vertrek bij de winkel van Stappenbelt. Alle vaste trainingen tref je ook aan in de kalender.

Naast de vaste trainingen kent de MTB groep ook een activiteitenkalender. Deze tref je aan onder de kop ‘Activiteiten’. De activiteiten vinden plaats in plaats van de vaste trainingsritten.

Ondersteuning.
Elke fietser die voor de eerste of tweede keer mee fietst met de MTB groep krijgt, indien gewenst, een eigen begeleider. Deze begeleider is een ervaren mountainbiker binnen de groep die tips en ondersteuning geeft. Daarnaast zal de begeleider ervoor zorgen dat de nieuwe fietser op zijn/haar eigen niveau kan fietsen en zich, mede hierdoor, sneller ‘thuis’ voelt binnen de groep.

Ben je geïnteresseerd en heb je meer vragen? Neem gerust contact op met mtb@fietsgroepstappenbelt.nl

Het is voor jeugdige fietsers niet mogelijk mee te fietsen. Ook niet als je als ouder je eigen kind begeleid. Onze vereniging kent een minimale leeftijd van 16 jaar om lid te worden. Wij bieden geen specifieke begeleiding voor jeugdleden. Omdat wij de benodigde begeleiding niet kunnen bieden vinden wij het onverantwoord om fietsers onder de 16 jaar mee te laten fietsen, daarom staan wij dit niet toe.